Mitkä Parranhoitotuotteet Sopivat Minulle? Partaöljy, Partabalsami, Vahat, Shampoot?

Mitkä Parranhoitotuotteet Sopivat Minulle? Partaöljy, Partabalsami, Vahat, Shampoot?

Kuten viime viikon postauksessa lupasimme, tässä seuraavassa postauksessa käymme hieman tarkemmin läpi erilaisia parranhoitotuotteita. Mennään siis asiaan!

Partaöljy

Partaöljy on varmaankin yksi ensimmäisistä parranhoitotuotteista johon törmäät. Partaöljy koostuu erilaisista öljyistä, jotka kosteuttavat partaa ja ihoa parran alla. Öljy on ykkösase kuivaa ja hilseilevää ihoa sekä kutisevaa partaa vastaan. Se myös pehmentää partaa ja tekee siitä hieman helpomman käsitellä. Vaikka tuotteessa ei ole pitoa, sen pehmentävän vaikutuksen ansiosta partaa on helpompi käsitellä. Partaöljyn ansiosta parta näyttää paremmalta ja terveemmältä!

Partaöljyä laitetaan yleensä suihkun jälkeen kun ihohuokoset on laajentuneet. Laita öljyä pyyhekuivattuun tai föönattuun partaan. Hiero öljy kunnolla ihon ja viiksien alueelle. Katso lisäohjeita tästä.

Partaöljy koostuu erilaisista hierontaöljyistä ja eteerisistä öljyistä, joissa on erilaisia tuoksuja ja ominaisuuksia. Sisumanin öljy on esimerkiksi tehty luonnollisista, enimmäkseen luomu-ainesosista, jotka muodostavat hieman paksumman seoksen, joka pysyy hyvin parrassasi koko päivän, jopa pakkasessa. Siitä huolimatta öljy ei tunnu raskaalta laitettaessa. Tuoksussa on  nerolia (tunnetaan myös appelsiininkukkana) ja eukalyptusta, ja sen mieto tuoksu sopii suurimmalle osalle käyttäjistä.

 

Partabalsami

Entäs partabalsami sitten? Öljyn ja balsamin silminnähtävin ero on se, että balsami ei ole nestemäistä. Balsami on purkissa, josta saat peukalon kynnellä kaivettua sopivan määrän tuotetta ja hierot sitä käsiesi välissä kunnes se sulaa. Levitä sulanutta balsamia kaulalta ylöspäin ja muotoile sillä sekä partaa että viiksiä. Jos käytät pelkästään balsamia, laita sitä myös parran alla olevalle iholle.

Partabalsamissa on samoja ominaisuuksia kuin partaöljyssä, mutta siinä on yleensä mehiläisvahaa ja kasvirasvoja (sheavoita ja kaakaovoita), tai ainakin meidän balsamissa on. Nämä ainesosat tekevät ihmeitä muotoilulle ja tuovat tarpeeksi pitoa koko päiväksi. Samaan aikaan balsamissa on hieman vähemmän öljyjä, eli vaikka se kosteuttaa ja pehmentää partaasi, siinä ei ole kaikkia partaöljyn etuja. Yleensä balsamin kosteutus kuitenkin riittää ja täytyy sanoa että meidän tämän hetken suosikkiparranhoitotuote on juuri balsami!

Hyvän balsamin pitäisi siis olla riittävä tuote sellaisenaan. Balsamin saa helposti pois purkista, se sulaa helposti kun hierot sitä käsien välissä muutaman sekunnin (saadaksesi sen lämpenemään), ja on sitten mukava ja helppo levittää parralle. Se kosteuttaa ihoa, pehmentää partaa ja pitää sen paikallaan koko päivän. Jos sinulla on isompi parta, voi balsami olla parempi vaihtoehto kuin pelkkä öljy, sillä haluttua lookkia varten tarvitsee tällöin yleensä tuotteen jossa on parempi pito. Toki tämä silti riippuu omasta mieltymyksestä ja halutusta lookista.

 

Partavaha

Sitten löytyy myös partavaha. Aika usein ihmiset sekoittavat partavahan ja viiksivahan ja luulevat niiden olevan yksi ja sama tuote. Vaikka ne eivät ole sama tuote, niillä on silti sama missio. Partavaha on hieman kevyempää ja helpompaa levittää kuin viiksivaha ja siksi sen levittäminen parralle pitäisi olla suhteellisen helppoa. Partavaha on hieman samantyyppistä kuin partabalsami, mutta se ei sisällä yhtä paljon hoitavia ja pehmentäviä öljyjä. Juuri siksi se on enemmänkin muotoilutuote kuin hoitava tuote. Partavaha tuntuu usein raskaammalta kuin balsami, sillä sen ainesosat on tarkoitettu enimmäkseen pitoa varten. Partavahoissa käytetään yleensä mehiläisvahaa ja lanoliinia. Partavahan parina kannattaa käyttää hyvää partaöljyä, jotta ihon kuivumista ja kutinaa pystyy välttämään.

 

Viiksivaha

Edellisestä päästäänkin sujuvasti viiksivahaan. Viiksivaha on yleensä pienessä, 10-20g purkissa, sillä sitä ei käytetä paljon kerralla. Viiksivaha on käytännössä pelkästään muotoilutuote. Viiksivahan tärkeimpiä ominaisuuksia on sen pito. Meidän vaha on hieman jämäkämpää kuin monet muut tuotteet, sillä se sopii mielestämme useimmille käyttäjille. Viiksivaha on tarkoitettu sekä partakarvojen pitämiseen poissa suusta että viiksien klassiseen, luonnolliseen ja ajattomaan muotoiluun. Viiksivahaa löytyy myös tuoksuttomana. Meidän vahassa on nerolia ja eukalyptusta joten se toimii mainiosti Sisumanin muiden parranhoitotuotteiden kaverina. Jos mietit miten partavahaa levitetään, katso tästä

 

 

Partashampoo

Partashampoo on kehitetty eri tavalla kuin normaali shampoo, sillä siinä ei ole kemikaaleja jotka saattaisivat kuivattaa herkkää ihoa parran alta ja myös itse partaa. Jos muut parranhoitotuotteet tuntuvat riittävän tai sinulla ei ole ongelmia kuivan ihon kanssa, ei partashampoo ole välttämätön tuote. Partashampoo ei silti ole huono idea, sillä normaalit shampoot sisältävät paljon ainesosia, jotka eivät yksinkertaisesti tee hyvää iholle. Partashampoot ovat usein pienten brändien luonnollisista ainesosista valmistamia tuotteita, ja siksi ne ovat usein myös hieman kalliimpia kuin normaalit shampoot.

 

Alla voit lukea kahden parrakkaan kaverin kokemuksia parranhoidosta:

 

Jesse Teräsahde

- Parranhoito on jokapäiväinen rutiinini. Suihkun jälkeen kuivaan partani pyyhekuivaksi, jonka jälkeen öljy on helppo levittää leukaan estämään sen kutinaa. Loppu käsiin jäänyt öljy hierotaan partakarvoihin. Harjalla/kammalla levitän öljyn paremmin partaani. Sen jälkeen laitan partavahan/balsamin poskipartaan, eritoten ettei ne törröttäis joka ilmansuuntaan...ja kammalla parta suoraksi alaspäin. Ja vikana kynnellä viiksivahapurkista sopiva määrä. Hierotaan molempien käsien peukalon, etusormen ja keskisormen kanssa tasaisesti. Vaha pyöritetään sitten viiksiin ja muotoillaan haluamaasi kuosiin! Illalla laitan vielä hieman öljyä ennen nukkumaanmenoa.

 

Fredrik Aronsson

- Aloitin parran kasvatuksen noin kolme vuotta sitten. Aika pian aloin käyttää muutamia parranhoitotuotteita ja leikkaamaan partaani saadakseni sen näyttämään hyvältä. Nykyään leikkaan partaani joka kuudes-kymmenes viikko että saan sen pidettyä sellaisena kuin haluan. Yleensä käytän Head&Shoulders shampoota ja hoitoainetta koska ne toimivat loistavasti mun hiuksille ja parralle, mutta joskus ostan myös erikoisshampoita. Käytän sekä partaöljyä että viiksivahaa viiksieni muotoiluun joka aamu suihkun jälkeen. Iltaisin käytän yleensä öljyä ihon ja parran kosteuttamiseen ja kampaamisen apuna ennen kuin menen nukkumaan. Käytän enimmäkseen Sisumanin ja Beard Monkeyn tuotteita.

 

 

Marraskuu 21, 2018

Back to blog