Parran Kasvatuksen Ja Parranhoitotuotteiden Perusteet

Tämä blogipostaus on sinulle, jos olet hiljattain lopettanut parran ajamisen tai olet tehnyt niin jo aikoja sitten, mutta etsit uusia vinkkejä parranhuoltoon.

Parran Kasvatuksen Ja Parranhoitotuotteiden Perusteet

Tämä blogipostaus on sinulle, jos olet hiljattain lopettanut parran ajamisen tai olet tehnyt niin jo aikoja sitten, mutta etsit uusia vinkkejä parranhuoltoon.

 

Moni kokee parrankasvatuksen vaikeaksi, koska parta kutiaa tai ei kasva halutulla tavalla. Yleensä tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä oikeat hoitotuotteet estävät parran alla olevaa ihoa kutiamasta ja kuivumasta. Partaa täytyy myös kasvattaa kärsivällisesti, jotta sen pystyisi leikkaamaan haluttuun tyyliin ja muotoilemaan niin kuin sinulle parhaiten sopii. Parturilla käynti auttaa pääsemään eroon parran epätasaisuudesta, joten parran kasvatuksessa täytyy vain olla kärsivällinen.

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun parran kasvatuksessa:

- Anna parran kasvaa rauhassa, se saattaa kestää paljon pidempään kuin luulet

- Käytä partaöljyä tai -balsamia pitääksesi ihon ja parran kosteutettuna kasvattamisen ajan

- Jos partaöljyn ja -balsamin käyttö ei tunnu riittävältä, käytä luonnonkosmetiikkashampoota, joka ei kuivata ihoa. Kannattaa myös käyttää kotona ilmankostutinta, etenkin, jos asut kuivassa ja kylmässä paikassa kuten me täällä pohjolassa. Ilmankostutin ei tee hyvää pelkästään parralle, vaan iholle ylipäätään. Liian kuumat suihkut kuivattavat myös ihoa entisestään.

- Kun partaa alkaa olla haluttu määrä, on hyvä idea käydä parturilla (hyvät parturit saavat ihmeitä aikaan epätasaisille parroille) tai siistiä partaa itse trimmerillä, tai saksilla ja partahöylällä. Ole varovainen ettet aja partaa liikaa!

- Parta vihdoin kuosissa? Nyt voit keskittyä pitämään partaasi halutussa muodossa ja terveenä suosikkiparranhoitotuotteidesi avulla. Kenenkään ei pitäisi joutua kärsimään kuivasta, rehottavasta tai kutiavasta parrasta.

 

Mitä parranhoitotuotteita siis pitäisi käyttää kun niitä on tarjolla niin paljon? Partaöljyjä,  -balsameita, -vahoja, -shampoita jne. Mistä tiedän mikä sopii juuri minulle parhaiten?

 

------------------------------------------------------------

Parhaat tuotteet usein riippuvat omasta mieltymyksestä, mutta me tehdään parhaamme ja koitetaan auttaa juuri sinua valitsemaan parhaat tuotteet. Tässä postauksessa käymme lyhyesti läpi yleisimmät tuotteet ja käsittelemme niitä hieman laajemmin seuraavassa postauksessa. Seuraavassa postauksessa haastattelemme lisäksi kahta parrakasta kaveria, jotka kertovat kuinka pitävät huolta parroistaan ja samalla antavat vinkkejä muille.

 

Parranhoito lyhyesti:

  • Partaöljy: Sopii useimmille ja toimii erinomaisesti muiden tuotteiden lisänä sen kosteuttavan luonteen ansiosta. Erinomainen parranhoitotuote aloittelijoille

  • Partabalsami: Erinomainen tuote isommille parroille kosteuttavien ja tukea antavien ominaisuuksiensa ansiosta

  • Partavaha: Sopii isoille parroille, joille muut tuotteet eivät tuo tarpeeksi tukea ja joiden muotoilu on tärkeää

  • Viiksivaha: Sopii kelle tahansa, joita ärsyttää suuhun menevät partakarvat tai jotka haluavat muotoilla viiksensä tyylikkäästi

  • Partashampoo: Partashampoissa ei ole paljon kemikaaleja eli jos iho parran alla on kuiva eivätkä muut partatuotteet tunnu riittäviltä, partashampoo on oikea valinta.

 

Aloittelijan opas parranhoidolle suihkun jälkeen löytyy tästä.

 

Marraskuu 13, 2018

 

Back to blog